Hem  |   Lunch & Middag  |  Catering  |  Recept  |  Bildgalleri  |  Kontakta oss

PIZZAKVÄLL!

Eftersom vi själva är hooked på den här pizzadegen så tänkte vi börja ha den i vår delidisk.
Lite för din skull – fast mest för vår egen skull så slipper vi åka handla varje vecka.

Våra pizzatips

Med en baksten får du rätt direktvärme mot pizzbotten och med en pizzaspade är det enkelt att få på och bort pizzan från den superheta bakstenen.

Gör såhär

  1. Förvara degen i kylen och ta fram den en timme innan du ska leka pizzabagare.
  2. Mjöla arbetsplatsen.
  3. Lägg ut en deg och börja med att trycka ut den med hjälp av fingarna tills du blir så stor och rund du kan. Obs! Tryck inte på degkanten eftersom du vill få den godaste pizzakanten.
  4. Lyft upp degen och lägg den på ovansidan av dina händer och börja sedan sträcka ut degen med hjälp av att sära på fingrarna. Lägg ner degen med jämna mellanrum på det mjölade bordet om den börjar bli kladdig. Kolla på denna film (men kavla inte).
  5. Nu är det dags att fördela tomatsåsen, använd baksidan på en träslev (eller vanlig metallsked). Vi använder oftast Salemipinas tomatsås och adderar gärna lite salt också.
  6. Osten. Ja, här kan det bli svårt. Använd endast rumstempad ost. Använd inte buffelmozzarella -eller mozzarellabollar. Dessa innehåller mycket vatten och eftersom din ugn antagligen inte håller 500 grader (där det räcker att grädda i 90 sek) kommer du få en vattenpöl istället för en god och trådig ost. Vårat tips att att använda den klassiska pizzaosten Fior di Latte eller Scamorza (rökt eller naturell). Det går faktiskt lika bra med vanlig hederlig svensk hushållsost. Buffelmozzarellan lägger du när du tar ut pizzan, då kommer den smälta ut fint. Men kom ihåg; rumstempererade råvaror.
  7. Basilika. Innan eller efter?! Det spelar ingen roll. Lägg på den efter tomatsåsen och innan osten.
  8. Sätt in pizzan i en 250 gradig ugn (där stenen värmts under cirka 45 min.) Grädda pizzan i några minuter. Ta ut den, lägg på dina tillbehör och njuuut!
  9. Ok, inga andra pålägg?? Absolut, våra urkärnade oliver, marinerade kronärtskockar tål värme bra men det gör inte salami och skinka, var och en får lägga på valfri chark vid bordet. Och sin buffelmozzarellabit eller varför inte Burrata, äh riv på lite långlagrad Parmigiano Reggiano också! 😉

Carls Delis pizzatips

Standardkit till 4 pers

4 st pizzadegar, 1 flaska Salemipina tomatsås, 500 gr Fior Di latte, en stor buffelmozzarella, 150 gr valfri salami, 100 gr prosciutto di Parma.

Ägg- och tryffelpizza 2 pers

2 st pizzadegar, 1 flaska Salemipina tomatsås, 2 små rökta scamorza, 50 gr Pancetta Coppata. 2 st ägg, svart eller vit tryffel.

Pizza Bianca med rökt scamorza och salsiccia 2 pers

2 st pizzadegar, 2 små rökta scamorza, 250 gr salsiccia, ruccola, olivolja

Här kan du förboka degar, de kan snabbt ta slut. Observera att degarna endast finns i disk från torsdag tills de tar slut.

Ditt namn (obligatorisk)

Ditt telnr (obligatorisk)

Din epost (obligatorisk)

Beställning, du kan också beställa chark och tillbehör, tala om vad du önskar (obligatorisk)